Workshop
Upp och ner, hopp och lek


I ashtangayogan möter vi oss själva på olika sätt. Ibland dyker det upp rädslor tex när vi gör bakåtböjningar eller när vi gör ställningar som är upp och ner tex. skulderstående och huvudstående. 
Och varför gör vi bakåtböjningar och avslutande ställningar som skulderstående?
Vi ägnar en stund åt lite yogafilosofi och till att utforska, titta på teknik och träna på avslutande ställningar.
Men vi kommer också ha lite" hopp och lek" där vi på ett nyfiket sätt provar och tittar på andra lite utmanande ställningar. Välkommen till en stund med yoga och lekfullhet i sinnet.
Denna workshop passar den som praktiserar ashtangayoga regelbundet och om du går nybörjarkurs eller fortsättningskurs.
Vi anpassar efter nyfikenhet och förmåga och inget behöver vara perfekt.


söndag 13/5 kl 11.00-13.30   300 kr   Fika ingår.
Anmälan  

 

Yogaretreat till underbara Goa

Nu har du chansen att följa med på ett magiskt yogaretreat till Goa

Vackra själar!

Christina Grossi och Mikael Modin bjuder in till en underbar retreat i Goa, Indien i närvaro, medvetenhet och stillhet, där du kan finna friden inom dig och hitta hem till din innersta kärna.
Vi kan varmt rekommendera just Dig, att komma med på 10 dagars yoga och meditationsresa in i hjärtat och ditt Hem.
Under dessa 10 magiska dagar kommer du att få uppleva mer balans med Ashtanga- och YinYoga. Ashtanga, den mer dynamiska manliga kraften hålls av Mikael och den passiva, närvarande kvinnliga urkraften hålls av Christina. Läkande hjärtmeditationer, yogafilosofi, samtal, mantran, meditation och mindfulness.
Vi kommer att ha stunder av tystnad för att verkligen känna in vårt inre. Allt för att hitta tillbaka in i dig själv, tillbaka till källan och känslan av att vara ett med alla.
Sedan mitt, (Christina) besök i Indien hösten 2015 så beslutade jag mig för att nästa gång kommer jag att hålla en retreat där. Älskar Indien med allt kaos, blandat med kryddor, energi, dofter och välmående. Glada ansikten och kärlek. Vi båda älskar Indien så har du samma längtan som vi hade så följ med, det blir oförglömligt.
Mikael var i Indien 99 och reste runt några månader, där fann han yogan. Han säger: ”Det var en så härlig känsla, det kändes som att jag sträckte ut min kropp för första gången. En lyckokänsla och jag hade funnit min väg som gjorde att jag mådde så bra”.

En dag kan se ut på följande sätt:

Ashtangayoga med andningsövningar
Filosofi, workshop
Egen tid efter brunch för sol, bad, vila, shoppa
Yinyoga och meditation

När är det och vad kostar det?

Vi kommer att hålla till på Bamboo på Patnem Beach i södra Goa. Bamboo är precis vid stranden så vi yogar till solnedgång och bara njuter.
Här har du bilder och mer info om Bamboo: www.bamboo-yoga-retreat.com/gallery/. Det serveras vegetarisk mat alla dagar.
Patnem Beach är en lugn strand. Inte långt ifrån vår strand finns även Palolem beach som du lätt kan ta dig till fots.
En dag är vi lediga och kan utforska Chaudi, Palolem Beach eller Agonda. Vi gör en gemensam delfinutflykt tidigt en morgon. Ingår i retreaten.

Mikael är yogalärare, thaimassör, svensk klassisk massör och hälso-utvecklare. Utövar yoga sen 19 år tillbaka. Läs mer på www.ashtangaboras.se
Christina är fil. mag i psykologi, healer, yogalärare och själscoach sedan 19 år. Christinas unika talang är att väcka upp människor så de kan leva ett kärleksfullt och ett liv i tillit.

Retreaten pågår från den 21/3-30/3-2019. Ditt pris exklusive flygkostnad är 11 500 kronor. Boendet består av dubbelrum. Flyg ordnar du på egen hand. Vi hjälper till med olika flygalternativ. Det finns olika alternativ antingen flyg till Mumbai med Turkish Airlines och sedan inrikesflyg till Goa med Indigo/Jet airways. Eller resa hela vägen till Goa från din egen stad.
Retreaten avslutas 30 mars. Anmälan är bindande och du betalar in en anmälningsavgift på 2500 kr till BG 352-5433 vid anmälan, skriv Goa.
Då är din plats bokad och klar. Avbokning 2 månader före avresa debiteras hela beloppet på 11 500 kr. Resterande belopp ska vara inbetalat senast den 20/1-2019. Det är Bamboo som arrangerar resan.
 

 
Jag är redo att göra en förändring i mitt liv och vill ta chansen att
följa med på detta yogaretreat!

Jag vill följa med!

Röster från tidigare Yogaretreats
Tack för helt fantastiska dagar på denna vackra plats. Yogapassen passade alla och vi var i ett fint flöde. Härliga meditationer och roliga danser blev pricken över i:et. Micke och Christina är helt suveräna lärare och inspiratörer. Älskar Er <3 Fint boende och “görgo” mat. Trevlig personal. Martha är så söt så man dör. Gullan
Helt fantastiska dagar med god mat och trevligt sällskap. La Selva är ett ställe med så mycket god energi och fyllt med kärlek. Vill absolut komma tillbaka. Tack Micke och Christina för er energi och allt ni delat mer er av. Både kunskap, kärlek, skratt, yoga, meditationer, dans, visdom……. Alla i gänget – helt underbara människor. Tack
Tack för fina dagar, tyckte mycket om variationen på yogan. Boendet har varit mysigt och maten god, har inte så stor erfarenhet av vegetarisk mat men tyckte om den. Det är första gången jag är på yogaretreat men vet redan nu att det blir fler ggr i framtiden. Inte att förglömma träffat nya vänner. Christina
Ett stort tack till Micke och Christina för fantastiska dagar. Så bra upplägg. Mycket skratt och glädje. Ett stort tack till den goda maten och servicen på La Selva. Hemtrevligt, lugnt och charmigt. Kommer gärna tillbaka.
Otroligt god mat, fantastiskt ställe & toppen service & bemötande! Stort plus för många platser att slappna av och dra sig undan på när det behövs. Alla workshopsen var som krydda på moset, härligt att få veta mer om yogafilosofi och få fråga och diskutera, ger en djupare förståelse och en större känsla även vid den praktiska träningen. Övningarna var både jobbiga och frigörande. Micke och Christina ni är fantastiska och jag känner sån stor tacksamhet inför er och allt ni delar med er av. Micke är så skicklig på att få alla att känna sig inkluderade och vad som behövs var. Så mycket kunskap & kärlek! Om jag skulle önska något så kanske 10 dagar hade varit bättre men vad vet jag, då kanske man tycker att 14 dagar är bättre.
Namaste Lisa
Ett mycket givande retreat med massor av känslor som jag inte räknat med. Ett fantastiskt ställe både gällande mat och personal. Christina, Micke och Sacha är ett suveränt team med mycket värme, förståelse och enorm kunskap inom sina respektive områden. Ev saknas mer meditationspass, kanske fler workshops där vi får möjlighet att ta del av varandras erfarenheter. Bra utflykt till tempel och båttur, underbart att få se. Jag kommer ta med mig många känslor härifrån och vänner också. Tyckte om massagen och utbudet av dem. Skulle nog vilja ha ett mer avskilt retreat där bara deltagarna är, blir mer fokus då. Jag har fått lära mig mycket om Yoga och älskar Mickes lugna sätt och förmåga att förklara.
Tack Christina för ett toppenretreat!
Kram Anette

Tidigare workshops hos oss:

Workshop med Maria Boox
 
Ashtangayoga , Pranayama och Yogafilosofi
 Torsdag            12/ 10         17.00-20.00

Maria började praktisera yoga och meditation i början av 1980-talet.
Under många år levde hon periodvis i Indien för att utveckla sin yoga och meditation samt studera buddistisk och hinduisk filosofi.
1995 började Maria undervisa i yoga och 1999 öppnade hon en av Sveriges första yogashalas; Yogashala Stockholm.
Under tio framgångsrika år drev och utvecklade hon shalan och höll workshops med internationellt kända lärare, såväl som att själv undervisa och ge retreats runt om i världen. Många av de elever som genom åren tränat och studerat där är idag själva lärare.
Maria spenderar regelbundet längre perioder i Indien för att fördjupa sina kunskaper om såväl den fysiska träningen – asanas – som de mer filosofiska aspekterna av yogan.
Maria har en djup och bred kunskap inom yogan och hennes undervisning präglas av värme, inspiration, kreativa utmaningar samt ett gediget kunnande vad gäller yogans filosofiska, fysiska och mentala aspekter.

Hon är en av de första Ashtanga yoga lärarna i Sverige samt den första certifierade Iyengar yoga läraren i Skandinavien. Under många år har hon varit en hängiven student till Sri K. Pattabhi Jois- Guruji och hans sonson Sharath i Mysore.

Kom och ta del i denna workshop när maria delar med sig av sin kunskap, med mycket värme och fantastiska utstrålning och energi.
Maria börjar med att leda i ashtangayoga följt av yogafilosofi och pranayama.
 Vill man bara komma på yogafilosofin och pranayama (andningsövningar) 200 kr. 18.15
17.00-20.00  400 kr.             Anmälan . Du har säkrat din plats när du betalat till bg. 5814-4981

 

YOGA - OCH MEDITATIONSRETREAT I
POSITANO, AMALFIKUSTEN
31/ 5- 6/6- 2017
 

Boka in dig redan nu för ett yoga- och meditationsretreat i Positano på Amalfikusten.
Det blev fullbokat sist på två veckor!!!

Följ med Mikael Modin och Christina Grossi till La Selva i Positano vid vackra Amalfikusten för en 
oförglömlig resa i såväl det yttre som i det inre.

 

Vi erbjuder Dig en fantastisk inre resa under sju dagar för Dig som vill uppleva balans och harmoni i magiskt vacker natur och helande omgivningar!
Meditativa dagar i såväl stillhet och rörelse.

La Selva ligger mellan Positano och Monterpertuso som du når genom att vandra ca 25 minuter till fots.
Du ska vara i bra fysisk form för att ta dig uppför 750 trappsteg. Bagaget tas upp via en lift. 
Utsikten är hänslående från ca 400 meters höjd över havet.

Maten som serveras är vegetarisk och närodlad då familjen som äger La Selva odlar sina grönsaker och den mesta frukten själva, de gör även sin egen honung. 

Vi startar morgonen med Yoga (Ashtanga, hormonyoga, Mediyoga), och meditation, efter det serveras en lätt 
frukost med te, citronvatten och frukt.
Brunch vid 10.30. Eftermiddags-passet erbjuder Yinyoga, restorative yoga 
och meditation. Efter det serveras en gudomlig vegetarisk middag.

Vi behöver både Yang och Yin så därför kommer vi att känna in och blanda passen så det blir så bra som möjligt för gruppen. Svensk klassisk- och thai massage hos Micke och healing hos Christina kommer att finnas tillgängligt för de som önskar boka det! Gårutöver kurskostnad.
Kurskostnad totalt är 7500 kronor. 

Det finns totalt 14 platser och för anmälan för kurs skriv till cg@christinagrossi.se. Flyg ordnar du på egen hand. 
Ryanair flyger Skavsta-Rom, Göteborg-Rom billigt. Vi hjälper till med olika flygalternativ.
För att ta sig från Rom till Positano finns alternativen tåg, sedan pendeltåg och till sist buss från Sorento till Positano eller åka i en taxi för ca 600 kronor enkel per person.
Här kan du kika på hur du tar dig själv till Positano: www.positano.com/en/how-to-get-here.

För er som flyger Landvetter-Rom med Ryanair går det inget flyg hem på tisdagskvällen men det går att boka ett billigt hotell ca 250 kr/person i närheten av flygplatsen för att kunna flyga hem tidigt onsdag morgon.

Anmälan är bindande. Du betalar in en anmälningsavgift på 2500 kr till BG 352-5433 vid anmälan.

Vid avbokning på grund av sjukdom och styrkt med läkarintyg återbetalas allt 
utom anmälningsavgiften. 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.