Om oss

Vi  startade ashtangayoga shala Borås för ca 9 år sen och har ett brinnande intresse för yoga och personlig utveckling sen 20 år tillbaka.Vi ä rockså tacksamma att ha fantastiska yogalärare/instruktörer som har sina kurser och behandlingar hos oss. Vår förhoppning är att du som kommetr till oss ska känna dig välkommen vem du än är och i din takt växa och utvecklas och finna god häls och harmoni.
Inget behöver vara perfekt. Vi  alla är unika. Vi alla är kärlek. Vi alla är ett.

Namaste

Micke och Joakim


 

Vi som undervisar i ashtangayoga på Ashtangayoga shala Borås praktiserar själva så gott som dagligen och träffar regelbundet erkända lärare som för den traditionella Ashtangayogan vidare och lärt sig från Sri k Pattabhi jois i Mysore, Indien. Olle bengtström är den första ashtangayogaläraren som vi började gå regelbundet hos och lära oss från grunden. Andra lärare som vi har gått på workshops och förkovrat oss med kunskap med är petri Räisanen, Richard Freeman, Lino Miele. Assisteringskurs med Petri Räisanen och Bengt Ljungström på Lunds yogaskola.

Vi träffar   Maria Boox regelbundet som är en av de första Ashtangayoga lärarna i Norden och går fördjupningskurser med henne inom yogafilosofin.
De senaste åren har vi också haft äran att lära känna Manju Pattabhi  Jois och gå lärarkurs med honom.
Med stor ödmjukhet och kärlek tackar vi dessa varma människor för den erfarenhet och kunskap vi får.

Mikael

Jag heter Mikael Modin och har hållit på med yoga sen jag kom i kontakt med det i Indien 1999.

Det räckte med några solhälsningar sen var jag fast.

Jag hade sysslat mest med bollsporter innan vilket jag tycker fortfarande är jättekul ibland men det var aldrig någon vidare stretching eller tänjning av muskler så från första andetaget med yogan kändes det som att jag hittat "hem". Det gjorde att jag mådde bra helt enkelt.

Jag praktiserade hathayoga och träffade min första yogalärare Majlis.

 

Jag gick en ettårig yogautbildning hos Synne Håkanlind i Göteborg och har hållit kurser i hathayoga på studieförbund, Västeråsen vårdanstalt och i egen lokal.

Jag praktiserade regelbundet hos min första ashtangayogalärare Olle bengtström några år.
Jag har gått workshops med lärare som Lino Miele, Petri Räisänen ,Richard Freeman och Maria Boox.

Jag följer Maria Boox och fördjupar mig i yogans filosofi och practise genom en lärar/assistent fördjupningskurs med henne.
Har gått 2 teachertraining med Manju Pattabhi Jois som är Pattabhi Jois äldste son och tog Ashtangayogan till väst en gång i tiden där jag lär mig bla chanting, pranayama och yogaterapi.


 

Även gått en justeringsutbildning Primary Ashtanga series hos Bengt Ljungström på Lunds Ashtangayoga skola.

Jag har deltagit i en kurs i barnyoga hos Ann Arnesson, vilket var inspirerande.


Yoga är en fantastisk resa och jag lär mig hela tiden. Yinyoga och Restorative yoga  har också blivit en fantastisk del i mitt liv och känns som ett väldigt bra komplement till ashtangayogan för mig. Det var väldigt inspirerande att gå en Yinyogafördjupning och Restorative yoga med Magdalena Mecweld i Stockholm.

 

Jag är utbildad massör på Göteborgs Gymnastiska Institut och genomgått en lärorik 1 årig friskvårdslinje i Borås.

I Stockholm på Thaimassagecenter utbildade jag mig till thaimassör som lite skämtsamt kallas "yoga för lata". En fantastisk massage som sträcker, masserar och bearbetar kroppen som en helhet. Har också lärt mig Usui holy fire Reiki hos Christina Grossi och är Reikimaster.
Reiki och healing har mer och mer kommit att bli en del som jag jobbar med . läs gärna mer på Yogindy (start

 

 

Livet är en fantastisk resa som ibland går som en berg och dalbana men yogan är ett redskap som vi har inom oss som kan hjälpa till att finna balans och närvaro i vardagen. 

Joakim

Jag heter Joakim Modin och jag började yoga regelbundet 2009 sedan jag provat på Ashtangayoga hos Olle Bengtström i Göteborg. Jag kände från första stund att detta var rätt för mig och har sedan dess varit en hängiven utövare.

 

Jag har haft äran att delta på workshops med Lino Miele, Petri Räisanen, Maria Boox ,Richard Freeman och Olle Bengtström.

 

Jag har även gått en justeringsutbildning Primary Ashtanga series för Bengt Ljungström på Lunds Ashtangayoga skola.
Jag har deltagit i en kurs i barnyoga för Ann Arnesson på Pre Balans i Helsingborg.

 

Våren 2012 och 2013 medverkade jag på en  lärarfördjupning med Maria Boox.

Hösten 2012 medverkade jag på en lärarfördjupning med Olle Bengtström på Ashtangayoga shala Göteborg  

2014 och 2015 medverkade jag i en lärarutbildning med Manju Jois


Mars 2019 startade jag 2årig Schamansk healingutbildning på Gaia life hos schamanerna Magnus och Ania Munay.

Jag är gift med Helena och vi har två barn som heter Liam och Tova och vi bor i Sjömarken utanför Borås