Om oss

Vi  startade ashtangayoga shala Borås för ca 10 år sen och har ett brinnande intresse för yoga och personlig utveckling sen 21 år tillbaka.Vi ä rockså tacksamma att ha fantastiska yogalärare/instruktörer som har sina kurser och behandlingar hos oss. Vår förhoppning är att du som kommetr till oss ska känna dig välkommen vem du än är och i din takt växa och utvecklas och finna god hälsa och harmoni.
Inget behöver vara perfekt. Vi  alla är unika. Vi alla är kärlek. Vi alla är ett.

Namaste

Micke och Joakim


 

Jag och Joakim som undervisar i ashtangayoga på Ashtangayoga shala Borås praktiserar själva så gott som dagligen och träffar regelbundet erkända lärare som för den traditionella Ashtangayogan vidare och lärt sig från Sri k Pattabhi jois i Mysore, Indien. Olle bengtström är den första ashtangayogaläraren som vi började gå regelbundet hos och lära oss från grunden. Andra lärare som vi har gått på workshops och förkovrat oss med kunskap med är petri Räisanen, Richard Freeman, Lino Miele. Assisteringskurs med Petri Räisanen och Bengt Ljungström på Lunds yogaskola.

Vi träffar   Maria Boox regelbundet som är en av de första Ashtangayoga lärarna i Norden och går fördjupningskurser med henne inom yogafilosofin.
De senaste åren har vi också haft äran att lära känna Manju Pattabhi  Jois och gå lärarkurs med honom.
Med stor ödmjukhet och kärlek tackar vi dessa varma människor för den erfarenhet och kunskap vi får.

Mikael

Jag heter Mikael Modin och har hållit på med yoga sen jag kom i kontakt med det i Indien 1999.

Det räckte med några solhälsningar sen var jag fast.

Jag hade sysslat mest med bollsporter innan vilket jag tycker fortfarande är jättekul ibland men det var aldrig någon vidare stretching eller tänjning av muskler så från första andetaget med yogan kändes det som att jag hittat "hem". Det gjorde att jag mådde bra helt enkelt.

Jag praktiserade hathayoga och träffade min första yogalärare Majlis.

 

Jag gick en ettårig yogautbildning hos Synne Håkanlind i Göteborg och har hållit kurser i hathayoga på studieförbund, Västeråsen vårdanstalt och i egen lokal.

Jag praktiserade regelbundet hos min första ashtangayogalärare Olle bengtström några år.
Jag har gått workshops med lärare som Lino Miele, Petri Räisänen ,Richard Freeman och Maria Boox.

Jag följer Maria Boox och fördjupar mig i yogans filosofi och practise genom en lärar/assistent fördjupningskurs med henne.
Har gått 2 teachertraining med Manju Pattabhi Jois som är Pattabhi Jois äldste son och tog Ashtangayogan till väst en gång i tiden där jag lär mig bla chanting, pranayama och yogaterapi.


 

Även gått en justeringsutbildning Primary Ashtanga series hos Bengt Ljungström på Lunds Ashtangayoga skola.

Jag har deltagit i en kurs i barnyoga hos Ann Arnesson, vilket var inspirerande.


Yoga är en fantastisk resa och jag lär mig hela tiden. Yinyoga och Restorative yoga  har också blivit en fantastisk del i mitt liv och känns som ett väldigt bra komplement till ashtangayogan för mig. Det var väldigt inspirerande att gå en Yinyogafördjupning och Restorative yoga med Magdalena Mecweld i Stockholm.

 

Jag är utbildad massör på Göteborgs Gymnastiska Institut och genomgått en lärorik 1 årig friskvårdslinje i Borås.

I Stockholm på Thaimassagecenter utbildade jag mig till thaimassör som lite skämtsamt kallas "yoga för lata". En fantastisk massage som sträcker, masserar och bearbetar kroppen som en helhet. Har också lärt mig Usui holy fire Reiki hos Christina Grossi och är Reikimaster.
Reiki och healing har mer och mer kommit att bli en del som jag jobbar med . läs gärna mer på Yogindy (start

 

 

Livet är en fantastisk resa som ibland går som en berg och dalbana men yogan är ett redskap som vi har inom oss som kan hjälpa till att finna balans och närvaro i vardagen. 

Möt lisa Berglund i vårat team som undervisar i ashtangayoga
Det är jag som är Lisa, jag har yogat hos Micke och Joakim sedan 2015 och undervisar sedan några år tillbaka.
Det är längesedan jag kom i kontakt med yogan för första gången och jag minns att jag genast blev nyfiken och att där fanns något som gjorde att jag kände mig hemma.

Men när jag prövade ashtangayoga tog den mig verkligen med storm. Där finns en kraft och styrka som möter stillhet och ödmjukhet på ett oemotståndligt sätt. För mig är asanapraktiken, meditation i rörelse, som en dans. Yin och restorative är också fina komplement till ashtangan.

Min tvååriga dotter är en ständig påminnelse om att förändring är oundvikligt.
Min praktik kan därför se olika ut beroende på dag men yogan har jag med mig genom livet och i allt jag möter.

Att få möjlighet att dela med mig och introducera andra till denna underbara praktik är en ynnest!
Yoga är för alla och jag gör mitt bästa för att med ödmjukhet möta dig där du är.

Lisa